Серце

Серце телятини належати до субпродукту першої категорії, поряд з язиком, серце вважається «благородним» субпродуктом. У ньому міститься менше жиру, ніж в м'ясі, відповідно більше білка. Це означає, що за своєю поживністю воно перевершує м'ясо, 1 г серця замінює 1,3 г м'яса. Зміст повноцінних білків найбільше з усіх субпродуктів, тому теляче серце люблять дієтологи, що призначають спортивне і дієтичне харчування. 
Серце містить різні вітаміни (Е, А. К, РР) і мікроелементи. Наприклад, серце має в 6 разів більше вітамінів групи В, ніж телятина, а заліза в півтора рази більше. Крім того, в ньому міститься багато магнію, який покращує діяльність серцевого м'яза. Серце також містить калій, фосфор, цинк, натрій, кальцій. 
Вага  кг 
Поживна цінність на 100г: 96 ккал. 
Білки - 16 г., 
Жири - 3.5 г., 
Вуглеводи - 2 г.