Язик

Телячий язик відноситься до субпродуктів I категорії.  Це м'ясо вважається делікатесом. Правильне приготування язика дасть ніжне, поживне і дуже смачна страва, а так як в його складі практично немає сполучної тканини, то він добре засвоюється. Структура цього продукту являє собою тверду м'язу, покриту твердим шорстким панциром. Приблизна вага від 800 г до 2,5 кг. 
Язик багатий білками і жирами. Містять 70-72% води, 13-14% білка, 12-13% жиру, а також екстрактивні речовини і деякі вітаміни В1, В2, В6, РР. Язик містить магній, залізо, кальцій, калій, натрій, мідь, марганець і кобальт.
Вага  кг 
Поживна цінність на 100г: 146 Ккал, 
Білків - 12,2 г., 
Жирів - 10,9 г, 
Вуглеводів - 0,0 г.