Філе лопатки – це та частина нарізки, в якій м’ясо особливо ніжне, з м’якими волокнами та невеликим жировим прожилком. Це м’ясо рекомендується вживати під час дієт (низькокалорійних) і як джерело білка в спортивному харчуванні. Його присутність в раціоні поліпшить обмін речовин, знижують рівень холестерину. У ньому міститься велика кількість незамінних амінокислот, багато вітамінів, мікро- і макроелементів (особливо залізо, яке покращує стан серцево-судинної системи й позитивно впливає на роботу кровотворних органів). Телятину можна відварювати, запікати в духовці, смажити на сковороді або на відкритому вогні, а потім подавати з будь-якими гарнірами або свіжими овочами. Чудово підходить для основних страв, відбивних, ростбіфів та м’ясних делікатесів. У відвареному вигляді його додають в салати, холодні та гарячі закуски.
Вага | 1-4 кг |
Поживна цінність на 100 г | 363 ккал |
білки | 12 г |
жири | 35 г |